Gyülekezeti kirándulás a borsi Rákóczi-kastélyba

admin | 18.10.2021

2021. október 16-án gyülekezetünk 40 tagja kiránduláson vett részt, az úticél Nagyszalánc, Borsi és Dobóruszka volt.
Nagyszaláncon a helyi gyülekezet templomában énekmondással hívtuk segítségül az Urat, majd a falu és a gyülekezet múltjáról és jelenéről hallhattunk a mában is tanulságos beszámolót Lucskay András lelkipásztortól.
II. Rákóczi Ferenc vezérlő fejedelem szülőhelyén, Borsiban, megkekintettük a pazarul felújított kastélyt, miközben a gazdag tárlat és az idegenvezető segítéségével megismerkedtünk a Rákóczi család történetével, korával, a krisztus-hitéből fakadó helytállásával. Ebéd után az ungvidéki Dobóruszkán a helyi római-katolikus templomban az egykori egri hős, Dobó István várkapitány szarkofágjánál részletes előadást hallhattunk a Dobó családról, a templom és a falu történetéről. Az előadóval, a helyi lelkésszel, a polgármester asszonnyal, és a Csemadok helyi szervezetének elnökével közösen a Győzhetetlen én kőszálom kezdetű kuruckori dicsérettel kértük Isten oltalmát életünkre, Krisztus egyházára, népünkre.
Köszönjük a szívélyes és figyelmes fogadtatást mindhárom helyszínen, s különösen, hogy ismereteinkben és hitünkben is gyarapodhattunk. Köszönet illeti a Csemadok szepsi szervezetét is az út támogatásáért. SDG! (Molnár Árpád)

Híreink
Gyülekezeti kirándulás a borsi Rákóczi-kastélyba
|
Készítette: refszepsi.sk
|
close