A KARÁCSONYI ISTENTISZTELETEKEN VALÓ RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI

admin | 21.12.2020
Kedves Testvérek!
Az új járványügyi szabályok értelmében legfeljebb 90 fő fér el templomunkban (minden második padsorban egy ülőhely kihagyásával ülhetünk, a karzatot beleértve), ezért nyomatékosan kérjük, hogy mindannyiunk egészségének megóvása érdekében - különösen a szentesti istentiszteleten - a következő ajánlásokat, és feltételeket vegyük figyelembe:
1) a veszélyeztetettek, a felső légúti megbetegedések tüneteit hordozók és internettel rendelkezők otthon kapcsolódjanak be a szentesti istentiszteletbe, amit az élő istentisztelettel párhuzamosan megosztunk gyülekezetünk facebook oldalán és youtube csatornáján.
2) a szentesti két istentiszteletre - 16.00 ás 18.00 órától - csak azok jöjjenek, akik teljesen egészségesek és/vagy nem rendelkeznek internettel. Csak a parókia felőli bejárat lesz nyitva, a szolgálatos presbiter fertőtleníti az érkezők kezét, és jelzi, ha a férőhelyek megteltek. Kérjük a testvérek megértését, türelmét és jóindulatát, amennyiben nem jutnak be a templom belterébe. Az istentiszteletet a bejárat előtti téren kihangosítjuk, így mindazok, akiknek nem jut hely a templomban, kint csatlakozhatnak az ünneplő gyülekezet istentiszteletéhez.
3) az istentiszteletre jövők közül a bejutásnál előnyt élveznek a választók névjegyzékben szereplő egyháztagok (presbiterek, aktív önkéntes szolgálók, rendszeres templomba járók, egyházfenntartói járulékot fizetők és adakozók), azon belül a mozgásukban korlátozottak és idősebbek. Az egészségeseknek és alkalmi látogatóknak kihangosítjuk az istentiszteletet a parókia felőli bejáratnál.
4) a karácsony első és második napi istentiszteleteken kor szerinti megoszlás szerint vegyünk részt (ld. az alábbi beosztást), mindkét alkalommal kiszolgáltatjuk az úrvacsorát - mozgó formában.
Tisztelettel és szeretettel kérünk mindenkit, hogy hordozzuk el a megszorításokat türelemmel és alázattal, hogy a testetöltés ünnepe méltó legyen az Ünnepelthez.
"Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!" (1Kor 16, 14)
Molnár Árpád, lelkipásztor
Híreink
A KARÁCSONYI ISTENTISZTELETEKEN VALÓ RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI
|
Készítette: refszepsi.sk
|
close